Verrassende en inspirerende visie op samenwerken en begeleiden van vrijwilligers

Vrijwilligers geven tijd, energie en kennis om resultaten voor je organisatie te halen, maar vragen ook iets terug. Hoe geef je de ruilrelatie die er is, vorm?

Inhoud training

In deze training wordt gefocust op het behouden: het enthousiast houden van vrijwilligers, met de ‘vrijwilligersreis’, de reis die vrijwilligers in elke organisatie van het begin tot het eind doorlopen. Je krijgt tips en tricks om de vrijwilligersreis zo in te richten dat het contact met vrijwilligers optimaal verloopt en motivaties en talenten benut en erkend worden en ‘de ruil’ tussen organisatie en vrijwilligers in evenwicht is. Aspecten als: een goede start in de organisatie, effectief begeleiden en coachen, heldere afspraken, scholing, waardering, (sociale) veiligheid, omgaan met spanningen en het beëindigen van de samenwerking – onderdelen van het vrijwilligersbeleid – komen aan bod. Met een goed ingerichte vrijwilligersreis houden mensen plezier in hun taken, raken bevlogen én worden organisatiedoelen soepel gehaald!

Tip: combineer de training ‘Vrijwilligers behouden met vrijwilligersreis’ met de training ‘Frisse kijk op werven’.

Theorie en praktijkoefeningen

In de training wordt gebruik gemaakt van een combinatie van theorie, praktijkoefeningen en checks.

Deelnemers

De training is geschikt voor (vrijwillige) medewerkers die (delen van) coördinerende en/of begeleidende taken uitvoeren of dat in de toekomst willen gaan doen.

Duur

Eén bijeenkomst.

Locatie

Deze training wordt incompany/op locatie verzorgd.