Steeds meer vrijwilligersorganisaties voeren een deel van hun werk uit met flexvrijwilligers. En veel mensen die op zoek zijn naar vrijwilligersjobs hebben de voorkeur om flexvrijwilligerswerk te gaan doen, en dat zijn niet alleen de jongeren… Flexvrijwilligerswerk is zelfs een snelle stijger onder vrijwilligers die actief willen worden!
De voordelen:

  • flexvrijwilligerswerk levert meer menskracht op
  • je krijgt als organisatie inbreng van een nieuwe groep mensen: verfrissend!
  • je geeft meer mensen de kans te zien hoe leuk en fijn iets doen voor anderen of een belangrijk doel is.

In de workshop krijg je praktische informatie over de voordelen van het werken met korte of periodieke klussen. Hoe je dat organiseert en wat aandachtspunten zijn.
Je kijkt onder meer naar welke taken geschikt zijn om door flexvrijwilligers uit te laten voeren met zo weinig mogelijk inwerktijd, en hoe dat verantwoord en veilig kan.
Ook krijg je tips over hoe je het werken met vaste vrijwilligers flexibele kantjes geeft, zodat je makkelijker mensen aantrekt voor je organisatie.
Je hebt aan het eind van de workshop een flexwerkplan in handen, waarmee je direct aan de slag kunt om flexvrijwilligerswerk in jouw organisatie op de kaart te zetten!

Theorie en praktijkoefeningen
In de training wordt gebruik gemaakt van een combinatie van theorie, praktijkoefeningen en het maken van een flexwerkplan.
Deelnemers
De training is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties die samen willen gaan werken met flexvrijwilligers of dat al doen en hun aanpak willen verdiepen.
Duur
Eén bijeenkomst.
Locatie
Deze training wordt incompany/op locatie verzorgd.